13 Mayıs 2012 Pazar

ALDANMIŞLIKLAR

Kalp vurgunları her yeri dolduruyor çevrenizde,görmek isteyene.Aşk için kıvranan,samimiyet arayan kişilikler doldurmuş sokakları,eğlence mekanlarını,sosyal ağları...
Tanışılan,başlayan ve hatta güzel giden birlikteliklerin ardından geçmişler dökülür kucağa birer birer.Ayrılık sözcükleri yazılmaya,söylenmeye başlar ve ardından çaresizlikler..
Sevmediğim bir adam şu Rafet El Roman..Diğer bir gerçekse şarkılarının o hüzünlü ruhu. O kliplerindeki sessiz çığlıklar,yenilmiş haklar,savunmasız bakışlar,duruşlar..Hepsinin toplamında gecikmiş aşklar,yalnızlıklar ve pişmanlıklar var.Beraberlik esnasındaki mutsuzluklar,layık oluşların yitirilmişliği..."Giden unutur,kalan hep yanar."
Piyanosundaki acı.Gidişindeki gürültüye haklı bir sessizlik var,kalan için o odada belki,nefes alışlardaki çığlıklar hep içten belki.
Her kalan için acı başlangıçların imzasının atıldığı bir tünel hepi topu..Acının başladığı noktanın tekrar tekrar  hatırlanıp beyne sabotesi,vurgunların sürekliliği hayatı alt üst eden bir başlangıç..
Kabuslu,gözü yaşlı uyanışların başladığı zamanlardır kalan için.Bir adım ötededir hayallerde,haklı olup da özürlerin dilendiği hayallerdir o mutsuzluk tablosunda,dur gitme deyişlerin,bir daha asla asla olmayacak, serzenişlerin bir başlangıcıdır,pişmanlıkların saniye saniye tekrarlarını yaşattığın anları saydın mı hiç?Kaç defa uyku uyanıklık arası hıçkıra hıçkıra "Gitme " diye tekrarladın sahi?Uyandığında gözün yaşlı mıydı sonra ve telefonuna baktın,perdeni araladın ? O kalabalığın ya da sessizliğin içinde aradığın ruhun  çok uzaklarda olduğunu fark ettin.Belki yine aynı hatayı yapıp aradın onu,her zamanki sessizlik göğüs kafesini sıkıştırdı ve boğazındaki o düğümcüğü hissettin.Belki yatak ucunda son zamanlarda bulundurduğun o peçete sığındı gözlerin biraz biraz.Belki görmediğini düşünüp bir de mesaj attın,görmesi  ve cevap yazması derken belki 24 saati göze alıp bekledin..Ertesi gün işin verdiği meşguliyetinden sonra gökyüzü kapandı ve hüzünle beraber karanlığın etrafını kapladığını fark edip çaresizliğe düştün,boş boş yürüdün yollarda,hayat senden bihaber akıp  gitti yanından.Gülen,ağlayan,düşünceli,sessiz,el ele tutuşan insanlar geçip gitti yanından,sense fark etmedin ..
Eve gitmek istemedin,dört duvarın üzerine gelmesini istemedin.Bir yanın bu durumu kabullenmeye çalışırken diğer yanında çaresizliğin verdiği umudu yaşadın hep kalbinde,sen unutsan çevrendeki her şey onu hatırlatırdı bir kere.En azından şarkı bile dinlememen gerekirdi.
Sonra "Üzülme"dedin kendine,"Geçecek.Ölümler unutuluyor,en azından yaşadığını biliyorum."
İnadına hüznünü arttırdın şarkılarla,bazen acısı bile hatırlarını canlandırsın diye yaşattın içinde.
En yavaş zamanlarıydı doğan güneşin,gökyüzünde beliren ayın,ağaran tanın.Güneşin doğuşuna şahit oldun çoğu defa,huzuru  aradın,kimi zaman buldun..
Günler günleri kovalarken sen, bir yılanın deri atıp kendini yenilenmesi gibi kalbini yıkadın zamanın berrak  sularıyla,sahi bu su çok mu temizdi? Kendini zamanla yıkayan herkesin kalbi ferahlıyordu,içtiğin her  damla susuzluğunu alıyordu.
Bir sabah kalktığında ondan önce diğer planlarının kafanda canlandığını fark ettin,hazırlandın ve işlerine koyuldun.Bir fark vardı diğer günlerden,bir uyanış belki.Bu fark ediş, ardından büyük bir tebessümü getirdi belki.Bir yandan da kendini tatilden dönüp iş başı yapacak birine benzettin.Önceki hayatına hazırsın,bazı derslerini de aldın,kalan sınavlarına çalıştın.Yeni ama eski bir doğuştu belki bu.Her şeye rağmen huzura doğru, dedin sonra.
Bir gün "Ne kadar oldu gideli?"diye şöyle bir baktın..Çok geçmiş.Şarkılar seni eskisi kadar acıtmıyor artık.
Gidenin halini kimse bilemedi sonrasında belki.İçinde taşıdığı pişmanlıklarını açamadı kimselere.Başındaki emin oluşları kaybetti sonrasında.Bir durumun kararını vermiş olmanın gururu sonrasında "Acaba"lara bıraktı belki.Çok uzunca taşıdı bu hissi içinde,hayatında devam ettiği o günlerde.
Onun için gün her zamankinden farklı olmadı,işine devam etti,eğlendi,gezdi,gün aynı seyrindeydi,güneşin doğuşunu hiç görmedi,dinlediği şarkılar onu üzmedi.Her çıkan yeni tempolu şarkılarda ritm tuttu,akşamları evine dönüş yorucuydu çoğu zaman.Günler aksine çok hızlı geçti..
Meteorolojide hava(atmosfer) olaylarının tamamen atmosferde oluşan sıcak-soğuk hava basıncının birbirini dengelemesinden meydana geldiği bilinir.Hortum,yağmurlar,rüzgar,Tsunamiler....
Senin yavaş geçen günlerin,onun hızlı zamanıyla çarpıştı.Kimine yağmur oldu,kimin hortum.Senin ve  karşındakinin sıcaklık derecesiyle şiddetleri değişti..
Ve belki hiçbir zaman çarpışamadan öylece yok olup gittiniz,uzaklık müsade etmedi.Çok yollar vardı ona yetişmeye.
Şimdi sıra senin.Bırak başkasını düşünmeyi,belki hayatın boyunca hep kalan olacaksın.Sadece pişman olma ve elinden geleni yaptığının gururu olsun yüreğinde.

Her şeye rağmen gülümseyebilen,güzel aşkların içinde  kendilerini ve kalplerini dolduranlara; kalbi sevmekten usanmayanlara ve kalmalara alışanlara gelsin.
Kendini aldatanlar,asıl aldanmışlardır;buna rağmen hala aldananlara da gelsin..

1 yorum:

  1. Kendini aldatanlar,asıl aldanmışlardır;buna rağmen hala aldananlara da gelsin.. / kalan/giden/

    YanıtlaSil